lejelento Creative Commons License 2012.01.02 0 0 408

nemezis

a jobbszel tuntetok a corvin kozbol mentek az alkotmany utcaba. utkozben elhaladtak a gyulekezo tomeg mellett. esetleg nezzel utana. miert talalnek ilyet ki? azon kivul hogy a batthyanyi mecsesnel talalkoztam a motorosokkal.

az az en feltetelezesem hogy AZNAP/akkor hallottam halottak leterol szolo hirterjeszteseket? a te feltetelezesed hogy NEM hallottal. bar azt hiszem a pozitiv hallas azert erosebb mint a nem hallas.

a naggyules szinhelye provokacio volt. kertek is hogy ne ott legyen! de a gyulekezesi jogra hivatkozva nem valtoztattak.

szerintem tv felvetel van ahogy a naggyules tomege elindult az erzsebet ter iranyaba a madach teren.

egy ilyen lezaro sorfal nem tomor egyseg, ahonnan loni tudnanak granatokat. nincs meg az ero es a tomeg szetszedne oket. esetleg nezzuk meg fenykepen azt a sorfalat. a lovas tamadas sem a sorfalbol jott hanem mogottes teruletrol. a szabadsajto uton is tobbszazas rendori ero falanxkent allt a tomeggel szemben es a masodik sorbol lovoldoztek. a kepviselo is a rendorsorfallal ment targyalni nehany metert. de egy csomo videoanyagot vegignezhetunk,.

ezt az egeszet nem a csalhatatlansag tudataban irom, hanem az a meggyozodesem hogy mind a ket reszrol vannak ferditesek. mindenesetre az alapveto hogy a statusz quot a fennallo hatalom vedte es a tamadast a jobboldal hajtotta vegre, a hatalom/rendorseg erre reagalt.

honnan tudtak volna a szeljobb mozgasat kiszamolni? vagy a tank elinditasat? az ott levo rendorseg a naggyulesre VIGYAZOTT, nem szetverni akarta. miert vartak 10 oraig az erzsebet hidi csataval? miert engedtek el a tuntetoket budan keresztul eltavozni, ha annyira artani akartak volna nekik?

Előzmény: nemezis 2 (404)