pannaszofi Creative Commons License 2012.01.02 0 0 3588

Szia,

először is Boldog Új Évet kívánok mindenkinek! Remélem jól telt ez a pár nap....

a két kisgyerek 3 és 4 évesek! Ők még kicsik. Azt mondta a férjem cége, hogy ugyanúgy mint itthon tudok igényelni családi pótlékot. Persze meg tudnám úgy is igényelni, hogy itthon lakunk, akkor a magyar államkincstár itthon nem fizet, hanem a fr fizetnek. Viszont elveszítem a főállású anyasági támogatásom itthon akkor. Persze ez nem nagy összeg! Ha kintről igénylem a családit a 3 gyerekre akkor is többet kapok kintről, mint itthonról a családi és főállású anyasági egyben. A fiam kérdése tényleg nehéz dolog! Viszont ez az iskola olyan jó, kár lenne hagyni. Ezért lenne ez az átmeneti megoldás. A férjemnek nagyon biztos állása és poziciója van, sőt idén még előrelépési lehetősége is lesz, ami jelentős fizetés emelést jelent. 

Igazából itthon már egyre rosszabb a helyzet és semmi előrelépési lehetőségünk nincs, ami azt jelenti, hogy sem a férjem sem én nem találnánk itthon olyan munkát, ami elég lenne a nyugodt életre. Ha a férjem kint marad, mi meg itthon az meg a családnak nem jó. Megélni mindenhol nehéz, itthon viszont egyre nehezebb!

Az iskolával kapcsolatos információt köszönöm, legalább ezzel is tisztában vagyok. Egyenlőre akkor megmarad az állami oktatás, aztán majd meglátjuk. Pusztán egy gondolat volt, hogy maradjon ez a vallási vonal. A francia nyelvtudásomat fejlesztem, és azt tudom, mert a férjem mondta, hogy kint a nyelv nagyon fontos. Dehát ez érthető is. Én aztán nem vagyok válogatós munka tekintetében. Gondolhatod, hogy itthon is ez van. Most reggelente takarítok, ezzel tudom kiegészíteni azt  a nagyon nagy összeget amit kapok. 

Ismerős az nincs kint ez igaz! Ezért is kértem a segítségeteket a tapasztalataitokkal. Semmi konkrétat nem várok, hiszen tudom mindenkinek megvan a maga elfoglaltsága, de ha vannak a fórumon gyerekes családok, akik már végigjárták az óvoda és iskolakeresést, a családtámogatási lehetőségeket és  lakásbérléssel kapcsolatos tapőasztalataik vannak akkor tényleg megköszönöm a segítséget. Neked is köszönöm hogy időt számtál rám és válaszra méltattál. Legalább  az iskolai helyzettel tisztába kerültem. Mondjuk azt az egyik tanárnő ismerős mondta, hogy ott fizetősek a kat.iskolák, de mostmár legalább képben vagyok mennyibe is kerülne ez nekünk.

Az már biztos, hogy  a szóba jöhető Strasbourg és környéke. Ha valaki közületek itt lakik várom az infókat. Akár kisebb városokról és az ottani helyzetről, lehetőségekről. 

Üdv mindenkinek!

Előzmény: csengevagyok (3578)