Sziasztok.
Egy 7 eves 4 ajtos 1.8-as Nubira III-ast vettem (95000Km-el) a kozelmultban (mivel tudtommal megegyezik a lacettivel) ezert itt kerdeznek.
195/55/15-os nyari gumi volt a gyari alufelnin amit 185/60/15-os telire csereltem, mert ez volt a valtomerete.
Az erdekelne, hogy a 195/60/15-os gumi a gyari ET44-es alufelnire szerelve elfer-e ugy, hogy nem er hozza semmihez? Hasznalt mar valaki ilyet? Tudom, hogy a sebessegmero csalni fog (100-nal 4Km/h-t) ha ilyet hasznalok, de ha elfer akkor szeretnek egy fokkal "ballonosabb" gumit.
Masik kerdes: A fogyasztast varosban 10-max12 literre vartam (gyorben nincs sok dugo), ehelyett 17 liter feletti fogyasztasok jonnek ki, pedig nem porgetem (2500-as fordulat korul tobbnyire mar feljebb valtok).
Csinaltattam egy Co merest, de azzal sincs gond es amugy minden rendesen mukodik.
Gondoltam "kikormolom", ezert kiszedtem a legszuro hazabol a szukitot (ettol kisse hangosabb lett) es mar masodik alkalommal tettem (eloszor 15L), majd 20L etanolt (1/3 arany) a benzinhez. A kipufogo azota femtiszta, a motor igy is konyen indul, jol megy, de a fogyasztas nem lett baratibb. Van egy 1.4-es golf III-asunk es az felet eszi hasonlo vezetesi stilus mellett.
Vegig markaszervizben volt szervizelve. Atnezettem szamitogepen a javitasokat, de szinte semmi meghibasodasa nem volt (csak a kotelezo szervizek es 1-2 aprosag), eziranyu javitasnak pedig nincs nyoma.
Kiprobaltam egy hasonlo Km-t futott 1.6-ost (es bar loeroben alig van kulonbseg), ahhoz kepest sokkal elenkebb. - Tehat lehet, hogy nem elfolyik az uzemanyag, de akkor is sokallom a fogyasztasat. Chiptuningrol, vagy mas modositasrol nem tudok (persze ettol meg lehetett).