Azt nem értem, hogy nem szúrja ki ezeket a "nagytestvér"? Én nem is merném, félnék, hogy megbüntiznek.
Ha bedöglene a mosógépem (jajjj, nehogy már:D), akkor hála Istennek van tartalék gépem, a régi, amit lecseréltünk, hibátlanul működik, csak hát már nem volt megfelelő, azért lett cserélve... akkor mosnék azzal.
De ha ez sem lenne, akkor bizony muszáj lenne használtan venni, "kéz alól", de akkor sem vennék olyantól, aki külföldről nagy tételben hozza be, aztán itthon számla nélkül eladja, hanem magáneladótól vennék, aki a sajátját adja el... ha már muszáj használtan venni.
Biztos furán hangzik, de elvből ilyentől soha semmit. Lehet magánban is találni. Én például a botmixert (pont ez a téma egyébként is) a babaszobán vettem egy csajtól, sajátja volt, karácsonyi ajándék, nem kellett neki... számla, garijegy, minden jött vele, jóval olcsóbban vettem, mint az új ára. Ki lehet fogni ilyeneket, biztosan most is lehetne találni valamelyik oldalon, aki a sajátját árulja. Még akár "rendes" garival együtt is, mert új.