Tegnap újra megnéztem a Jane Eyre filmváltozatát. Fenntartom a véleményemet róla, mert Mr. Rochester alakítója most sem tetszett. Valaki rosszul tájékoztathatta a sminkmestert, mert a hős eredetileg nagyon fekete hajú-szemű volt. Itt viszont világosbarna volt mindkettő, és szörnyen ápolatlan benyomást keltett. Ráadásul a lovasbalesete során még masszív piásnak is tűnt.
Viszont rájöttem, hogy ezt a nagyívű regényt képtelenség másfél vagy kétórás filmen megjeleníteni. Azt hiszem, meg kell szereznem a négyrészes sorozatot.
Rögtön elő is vettem a könyvet, hogy leellenőrizzem, és mit találtam benne könyvjelzőnek? Két, 1996 november 7-i dátumú jegyet a Bem moziba.
Annak is nagyon örültem, hogy megismételték a Büszkeség és balítélet-et. ott csak a gyakori és hosszú reklámokon bosszankodtam.
24-én szinte egész nap sütöttem-főztem, csak egy félórám volt, amikor leroskadtam a tévé elé. Mit látok? A karácsonyi ének musicalváltozatát. Nem hittem a szememnek! Csak félórát láttam belőle, de kellett egy kis idő, mire képbe kerültem. Nem szoktam hozzá, hogy az elmúlt karácsony szellemét egy fiatal nő képviselje. Míg tt voltam, legalább mr. Scrooge nem fakadt dalra, és táncra sem perdült, legalábbis az öregkori énje nem. A táncosok akrobatikus tudását viszont kénytelen vagyok elismerni. Aki látta az egészet, kérem írja meg a véleményét.