zsuzsa Creative Commons License 2011.12.24 0 0 178

A 90-es évek idején komoly szakemberhiány volt,  középvezetői pozicióig lehetett jutni, ha ügyes voltál, beszéltél valami idegen nyelvet. Akkor jött ide sok bank, multik, lasszóval vadásztak az értelmes emberekre.  Akik 20-30 éve ültek egy állami cég nyugis iróasztala mellett mellett törzsgárdatagként , na ők nem voltak elég flexibilisek, nem tudtak könnyen alkalmazkodni újfajta elvárásokhoz.  Volt olyan kollégám, aki még közgáz hallgatóként kezdett frissen alapitott cégnél és amikor diplomát kapott osztályvezetőként folytatta. Másik ismerősöm tanitóképzőt végzett, utána az akkor induló APEH-hez került, ott valamilyen képzést kapott, aztán egy német vagy francia bank jött ide, nem is emlékszem melyik, felvették oda induláskor  és olyan jól menedzselte magát, hogy vezérigazgató-helyettességig jutott. Én a nyelvtudásomnak hála tudtam elhelyezkedni ( nem szakirányú diplomával ) de utána beiratkoztam  kereskedelmi és vendéglátóipari főiskolára és el is végeztem, mert úgy gondoltam kellenek az alapok. Még mindig nem vagyok olyan képzett mint aki pl Corvinuson végzett, ez a főiskolai diploma lényegében arra jó, hogy látom a korlátaimat. A szakterületemen jó vagyok, de ahova átfogó ismeretek kellenek  - és lássuk be a miniszterség ilyen - oda én kevés vagyok. Nincs olyan mély és alapos pénzügyi-számviteli stb tudásom. Ezért tűnik érthetetlennek számomra ennek a hölgynek a kinevezése. nehogymár egyéves gyorstalpaló után eléggé képzett legyen. Vicc az egész.

Olyan embert akartak, aki még véletlenül sem fog ellentmondani.

Előzmény: vajkrém puli (174)