Mindig gondolkozom,hogy el kellene menni a nagytétényi kastélymúzeumba,főleg így karácsonytájt,de eddig még nem került rá sor. Egyszer ugyan voltam,de nem karácsonykor, hanem vagy 30 évvel ezelőtt általános iskolásként. Ideje lenne felfrissíteni, illetve nincs is mit felfrissíteni,mert nem nagyon emlékszem semmire. (Azt tudom pl.,hogy a Bob herceg c. filmet részben ott forgatták.) Ja és Nagytétény nekem a világ végén van,Budapest ellentétes végén lakom:)
Karácsonnyal kapcsolatban olvastam valahol,hogy Szentendrén a belvárosban van egy egész évben nyitva tartó bolt, ahol karácsonyi díszeket, ilyesmiket gyűjtenek, árulnak és a tulajdonos szerint mindig van elég látogató,sőt nyáron még sorállás is volt :)
A bejegyzésed utolsó bekezdése, a cserépkályha viszont nosztalgikus érzéseket, gondolatokat indított el bennem... Gyerekkoromban a régi házunkban volt a két szoba között szép barna csempés cserépkályha, ami úgy befűtötte azt a két szobát,hogy csuda. A macskák mindig előtte nyúltak el, a télikabátokat ott melengettük meg, a hátunkat nekitámasztottuk,ahogy írod.... Aztán a ház lebontódott, a kályhacserepek megvannak még valahol a sufniban, nem tudom,hogy lehetne-e valamit kezdeni vele. Az viszont elhatározásom,ha lesz rá alkalmam (na és pénzem), újra lesz ilyen fűtőalkalmatosságom.
Ha már álmoknál tartunk és úgyis tél van, másik álmom,hogy lovasszánon szeretnék egyszer utazni....