Mostanában nem írtam ide, de mentségemre szóljon, hogy az utóbbi időben kicsit "túltengtem kultúrából" :-))) Már ha egyáltalán létezhet ilyesmi :-)))
Kb egy hónapja kezdődött ez az időszak, melynek a következő termései voltak, és lesznek még ez évben:
Barátnőim rábeszélésére megnéztem a Vagina monológokat. Nem bántam meg, nagyon jó előadás volt. Aztán jött két komolyzenei hangverseny, az egyik saját bérlettel, a másik totál spontán, aznap délután szóltak, hogy a bérletes-partner nem ér rá, beugranék-e? Szerintem a bérlet legjobb előadását sikerült megcsípnem, a Pécsi Filharmonikusok egy Dohnányi és két Csajkovszkij darabot játszott.
Aztán megint egy ilyen hirtelen beugrós, szintén Pécsi Filharmonikusok, a Bóbita bábosokkal. A zenekar 200 éves fennállása alkalmából előásták, hogy az egyik alapító írt anno egy operát, melyet kikutattak, feldolgoztak. És a bábosok marionettbabákkal eljátszották a történetet. Hihetelen jó volt :-)))
Ezután másnap megint színház: a Hajmeresztő, melyet már láttam vgy 6 éve egyszer. Ez egy inter-aktív darab, a közönség bevonásával. És most más lett a gyilkos, mint 6 éve :-)))
További program: szombaton Ghymes-koncert, jövő héten megint a komolyzenei bérletem, Fisher Iván valami meglepetést tartogat, és a két ünnep között a 100 tagú cigányzenekar komolyzenei műsora. (Pár éve, így az adventi műsor-sorozat részeként, a Székesegyházban adtak elő Rajkóék hasonlót, valami fantasztikus volt.)
Lassan beköltözök a Kodály-központba :-)))