Szerintem a méltatlan viselkedés az volt, amikor valaki kitalálta, hogy elviszi onnan!!!
A szobroknak nincs örökre bérelt helyük, ezért én úgy tekintem, hogy Attilának úgyanúgy joga van ott lenni, ahogy szerinted Andrássynak joga lenne. 30 év után tették oda, nem azért, hogy valaki helét bitorolja. Most viszont Andrássy miatt kellene mennie, ami méltatlan. Ha éppen arra van pénze az országnak, hogy Andrássy szobrot öntessen, hát tegye, de Andrássy bizonyára nem ragaszkodna az eredeti helyhez. Ne röhögtessük már magunkat ezzel a 44-es állapot visszaállítása céllal. Tényleg hányingert kapok arra a gondolatra, hogy van olyan, aki visszasírja azt az időt..
Állítsuk vissza a 44-es állapotokat, kezdjük azzal, hogy mélygarázst építünk...,
Tényleg nem érzed, milyen nevetséges ez? Tudom én, hogy nem József Attila a célpont, nem is Andrássy a fontos..., de pl. hogyan számolnak majd el az 56-os emlékhellyel..., Károlyira már vannak érvek.... Na meg a nagy "tanító", Bibó István..., na jó, elég randa az a szobor, dehát akkor is. Valamelyest amúgy azzal egyet is értenék, hogy a téren összegyűjtött emlékhelyek és szobrok összességében elég bazáriak, de az élet ilyen, az idő haladt, a szobrok szaporodtak, más, más stílusúak. Gondolom ez más nagyvárosokban is így van. De ha engem kérdezel, egy szobor igazán jó helyen van, és az József Attila szobra.
Ami meg a vers betételeket illeti..., hát elfér a fórumon ez is. És mert az oldal politikai szándék ellen indult, más szerepet kap. Gondolom a zsarnokság, a kivagyiság, a nagyzási hóbort és társaik ellen itt kell József Attila szavaival tiltakozni. Nem akarunk mi mást, csak némi ésszerűséget. De talán abban igazad van, nem Attila édesanyjához fűződő kapcsolatáról kellene, hogy ez szóljon. Van vers elég a tarsolyában!