"csak arra gondoltam hogy talán valahogy a villanyszámlát egy kicsit lehetne vhogy csökkenteni"
Egy bizonyos házba egy bizonyos hideg esetén egy bizonyos hőmennyiséget kell bevinni, attól hogy azt a hőt szellőzőlevegővel, radiátorral vagy talicskával hordod be, attól az energiaszámlád nemigen fog változni.
Pontosabban a felületfűtések magasabb hőérzetet okoznak, ezért olyan házban alacsonyabb belső hőmérséklet (akár 2 fok is lehet) esetén is jól érzed magad, tehát a nagy felületek fűtése tényleges energiamegtakarítással jár.
Én a mennyezetet fűteném (ezt elektromos fűtéssel nagyon egyszerű megoldani) és a befúvott levegő hőmérsékletével nem törődnék - viszont olyan befúvókat alkalmaznék, amelyek a levegőt a mennyzet mentén terítik (coanda effektus) és nem fújják rá senkire.
Nyáron is a legjobb szerintem a mennyezethűtés, de ezt a szolgáltatást sajnos az elektromos fűtőszál nem tudja produkálni (még akkor sem, ha fordítva dugjuk a konnektorba :), de ott van a 80 méter csöved a talajban, ha teszel egy jó nagy felületű kalorifert a hőcserélőn belülre és azon át keringeted a talaj hűvösét, az (a levegő-hőcserével kiegészülve) talán elég lesz nyári hűtésnek egy ennyire jól hőszigetelt házban.