Köszönöm a választ. Én is nagyjából ugyanezt tapasztaltam régen a közepeknél, átalában 6-7 ónapos korukra készen voltak. Talán ez vérvonalfüggő is lehet, mert mostanában láttam közepet, aki még 10 hónaposan is nőtt, nem is keveset. Törpém olyan sok nem volt, toy alom sem, de ők is bőven készen voltak fél éves korukra. Óriásból csak ismerősök kutyáit láttam, de ők szerintem is tovább nőnek, később lesznek teljesen kifejlődve, mint a kisebbek. Happy, a skót juhászom kb 10 hónapos korára érte el a msotani felnőtt méretét.
A kérdés azért merült fel, mert Masnikám most fél évesen fogváltottan 33 cm, 5 kg, két hete még 32 volt és 4,5 kiló. Úgy gondolom, nem fog megnőni a közép méretig. Ilyesmiben pedig nincs tapasztalatom, régen nem maradtak törpék a közepeim. Szerencsére a fogai rendben vannak, úgy látom, egy P1 hiánya van "csak". Manapság pedig ez már nem gond. A héten ki kellett huzatnom a két felső tej szemfogát, mert már ott az új, és nem akartam, hogy elnyomja. Neki a fogváltáskor sem volt gond a kajálással, mert egy zabagép. Végre, van egy jól evős uszikám!