pancreas Creative Commons License 2011.12.10 0 0 332

Sziasztok!

Az ősszel akut hasnyálmirigy gyulladásom volt, ezért kórházban koplaltattak, és infúziót kaptam. Már a kibővített diétán vagyok, nagyon

túlsúlyos voltam, és 20kg-t fogytam.

Sajnos a fájdalmak nem múltak, rendszeresen a bal lapocka környékén, és a lapockák magasságában a gerincoszlopom fáj, de sokszor

még a jobb lapockám is fáj. Elég erős, általában szúró fájdalomként jelentkezik, de néha átmegy kifejezettem égő fájdalomba. Az utóbbi

napokban már a has első részében, a köldök fölött a bordák alatt is fáj. A tünetek kb. másfél, két órával az étkezés után kezdődnek, de

a sok kis étkezéses étrend miatt elég sokszor jelentkezik.

Olyan, mint ha befolyásolná az állás, a hajolás, azaz általában a mozgás, még a bevásárlókocsi tolása utána is fájdogál, ezért sportolni

sem merek, csak sétálni.

Az orvos Nospa-t és Algopirint írt fel, de semmit sem hatnak. Panzytrat pótolja az enzimeket, minden étkezéshez egyet, azaz napi öt

szemet szedek, állítólag egy szelet kenyérhez, kiflihez vagy zsemléhez nem kell bevenni. A kérdésemre, hogy miért nem Kreon-t vagy a

támogatással kiadható Pangrol-t szedjem, az volt a válasz, hogy ennek fajlagosan legjobb a szénhidrát lebontás támogatása.

A kórházban ultrahang vizsgálatot csináltak, de már az ödéma, megnagyobbodás és kifejezetten gyulladás már nem látszik, de a

hasnyálmirigy fokozottabban reflektál, a vérvizsgálati értékek lementek határérték alá és rendben vannak, de nagyon megvisel a

helyzet, és nagyon meg vagyok ijedve, már csak Stilnox-al tudok elaludni.

Tanácsotokat szeretném kérni, hogy hogyan lehet ezzel a betegséggel együtt élni, illetve hogyan alakulnak a fájások? Az orvos szerint, van

akinél elmúlik, és van, akinél nem.

Legyetek szíves írjátok le a saját személyes tapasztalataitokat, és esetleg ajánljatok magándokit!

Köszönöm!

Jani