Shiro Creative Commons License 2011.12.10 0 0 2238

Norbis cuccokból még nagyon finom a puding, aminek tejszínhab van a tetején. Ráadásul, ha jól emlékszem, akkor 1-es kód, tehát nagyon kevés a ch benne. Ja, és neki van a diab.szaloncukra is :o)) a hasmenés engem sem zavart, legalább egy kicsit lazított a katasztrófális terhességi szoruláson :o)))

Beiglit mi anno a kaisersben vettünk - mivel most már összeálltak a sparral, ezért gondolom ott is lesz. esetleg kérdezz rá az eladóktól.

Amint látom, bp-i vagy. Az Örsön van a Cédrus piac és ott van egy mindenfélementes üzlet - cukormentes, lisztmentes, tejfehérje mentes...stb kajákat, alapanyagokat árulnak... vannak pl. nagyon finom cukrászsütik és ami nagyon fontos, hogy pontosan tudják darabra, hogy melyikben mennyi a ch. Én pl. rendszeresen vettem náluk a Rigójancsit, amiben 3,6(!!)g volt csak a szénhidrát egy gigantikus szeletben :o))))) szeritem nekik is lesz beiglijük. Ott vettem mindig a diabet max kenyeret vagy zsemlét is. Mindig vettem egy nagyobb mennyiséget és itthon lefagyasztottam. De vannak nagyon finom kekszek, készételek - pontos ch feltüntetésével, lisztkeverékek, édesítőszerek, tészták stb...

Én sajnos most már nem tudom olyan szigorúan tartani a diétát, mint kellene. Valahogy terhesen az ember nem csak magáért fele, hanem a gyermekéért is, így sokkal inkább oda tud figyelni a diétára... sajna édességfüggő vagyok, így elég küszködősen és sok csalással tartom most a diétát, de azért igyekszem...

A cukrom nagyjából egyenletes, de azt már látom, hogy a dokik a nem terhességi dm-et sokkal lazábban kezelik... tágabb határokat engedélyeznek.

Az, hogy szülés után meddig kell még diétázni, azt orvosa és kórháza válogatja. A Margitban pl. elvárják, hogy hat hétig még tartsd a diétát, utána csinálnak megint egy terhelést és ha az jó, akkor békénhagynak. Amikor én szültem, akkor a Margitba jártam terhesgondozásra, de közben megszüntették ott a szülészetet és így a II klinikán szültem. Ott meg nem értette a belgyógyász, hogy mi a fenéért akarok én diétázni, két nappal szülés után vizsgált és utána elküldött a büfébe, hogy vegyek nyugodtan egy szép nagy szelet sütit... hááát ennyit a kötelező protokollról... szerintem az orvosod utasításait kövesd, abból nem lehet baj :o)

ja, és kérdezz nyugodtan, örülök, ha segíthetek!

Üdv, S:

Előzmény: sensitive (2236)