Köszönöm szépen a sok tippet!
Sajnos vega vagyok - így hús nélkül kell megoldani a dolgot és nem elvből nem eszem a húst. Kiskoromban megundorodtam tőle és nem megy... ez most elég szarul is jött ki. A füstlit eszem meg egyedül - néha szoktam főzelékre sütni belőle.. :(
Megnyugtató, hogy Te is ettél norbis cuccokat. Hogy vannak ilyenek, már ez is egy megváltás. Egy hónapig a rozskenyérrel próbálkoztam - mire a doki mondta, hogy nyugodtan egyek ch csökkentett termékeket. Így azóta ceres slim kenyeret eszek, ami csak 33,9 ch/100 g és finom is. És néha egy - egy norbis fahéjas csiga vagy diós, mákos - hát azóta jobban érzem magamat, hogy nem kell mindenről lemondani. Szerencsére hasmars még nem volt tőle - inkább még jó is ez, a rosszabb emésztést segítendő.. :)
Aggaszt engem is az édesítőszer, de azzal szoktam nyugtatni magamat, hogy a normál bolti termékekben sem tudja az ember, hogy mi van...
A diabet max kenyeret nem ismerem, (finom??) majd utánanézek - bár tescoban és sparban nem láttam még ilyet. Sajnos még diab. bejglit sem láttam sehol -de bízom benne, hogy karácsonyig találok. Te hol láttál már? Van az Ecseri úton egy diétázós bolt, oda elmegyek jövő héten - bízom benne, hogy diabetikus babapiskótát is találok - csak az a gond, hogy még cukormentesen is brutális a ch tartalmuk.
Ma jutottem el odáig, hogy pont amit írtál - szinte remegtem egy friss normál zsömléért. Szeptember eleje óta diétázok - hát már tényleg nagyon hiányzott. Így ez volt az ebédem egy tejföllel és még egy kis szendviccsel. :(
Sajnálom, hogy nem állt helyre a cukrod - nem egy leányálom ez.
A gyógyszer mellett is ilyen szigorúan be kell tartanod az étkezési előírásokat? És a közérzeted jó így? Szóval nem ingadozik a cukor meg ilyesmi?
Bocsi a sok kérdésért - de végre valakitől kérdezhetek! :) Nekem is sanszos, hogy hamar kialakul majd a cukorbetegség - mert már a terhesség előtt is volt egy kis IGT-m.
Még ami eszembe jutott, hogy a szülés után is tartani kell a diétát - vagy lehet utána már bármit enni?
Erről ellentmondásos infókat találtam eddig - szólnak hírek 6 hétig tartó diétáról - de hallottam már az ellenkezőjét is.
Köszi szépen a válaszodat előre is!