Szia!
Sajnálom, hogy Neked is erre vezetett az utad!
A 100 egységet úgy szúrtam, hogy reggel, délben, este rövid hatású és éjjelre hosszú hatású inzulin... a pontos egységekre már nem emlékszem ... a vége felé hétről hétre mászott egyre feljebb az adagom .o(
Én nagyon sok update cuccot ettem... bár azt mondják, hogy az édesítőszer, amit norbi használ, az "méreg" ... nekem semmi bajom nem lett tőle - persze, mint terhesen minden mást - ezt is mértékkel szabad fogyasztani, mert egyébként tényleg csinálhat jó kis hasmenést :o)
Én még a diabet max kenyeret ill. zsemlét ettem. Ízre jó volt, és kb. 2/3-annyi ch van benne, mit egy sima zsemlében. Ezt a diabetmix lisztet kifejezetten cukorbetegeknek találták ki.
A lassú ill. gyors felszívódásra azért érdemes odafigyelni - főleg inzulinnál - mert ha gyorsat eszel csak akkor nem biztos, hogy kibírod a következő étkezésig.
Karácsonyra: lehet kapni néhány szup.marketben diabetikus beiglit. Diab.szaloncukor szintén van. A húsokat edd salátával, esetleg sültkrumplival (az olaj a sültkrumplin megakadályozza a teljes felszívódást). Válassz natúr húsokat a panírozott helyett. Ha nagyon megkívánsz valamit, kapj be egy pici falatot belőle - még ha cukros, akkor sem lesz tőle bajod, viszont így nem jutsz el oda, hogy már reszkessen érte kezed-lábad... ja, és ha úgy érzed, hogy többet ettél a kelleténél, akkor menj el sétálni egyet. a mozgás is csökkenti a vércukor szintet.
Nekem már 4 éves a kicsi fiam és kb. egy éve éreztem, hogy gond van. Méregettem, igazam lett és most gyógyszert szedek. Cukorbetegeknél, normál esetben az inzulin az utolsó megoldás, először gyógyszereket adnak... csak ezeket terhesen nem lehet szedni, ezért adnak a terhess.diab-osoknak inzulint.
Ha még eszedbe jut valami, kérdezz nyugodtan, üdv, S.