Megosztanék, 2 gondolatomat az egyik a Venezia megszűnése a másik az utolsó Indó extrában egy publikált eredeti festésű Dácsiás kép megjegyzésével kapcsolatosan:
Tegnap este voltam kint a keletibe megnézni a Veneziát. Nem szoktam sűrűn ilyet csinálni, de 13 éves korom óta elég sűrűn volt, hogy 2 naponta utaztam vele többségében Velencéig így gondoltam utolsók közt elbúcsúzok a vonattól, nekem hiányozni fog :O(
Minden menetrendváltozáskor szűnik meg vagy épp "születik egy új nemzetközi vonat" Transbalkán , Ovidius,Balt-Orient, Orient Expressz, Bega, Puskin és még lehetne sorolni még órákon keresztül a "Márkaneveket"
Valakinek egyszerű fotó téma, valakinek élmény volt látni, érezni mikor Cegléden haladt keresztül néha 15 -16 kocsival a Pannónia avagy épp utazni rajta. Messzi országból fáradtan hazatérő turista mikor Thessalonikibe éjszaka hullafáradtan támolygott az állomásra és már messziről észre lehetett venni a sötét éjszakába kéken csillogó magyar kusset, hálókocsit és tudta haza ért és hónapok után hallhat újra egy kis "magyar szót".
Sokat változott azóta világ megszűnt a közvetlen Görög és tucatnyi a világ más részéről hazatérő közvetlen kocsik. Haza térés helyet maradt az aggodalom vajon van-e helyem a vonaton vagy épp eladták másnak....??
Az uniós csatlakozás után a futurisztikus álmok szárnyra keltek, és sokan bíztunk abba, hogy sok elfeledett viszonylat újra erőre kap és vissza tér, de hát sajnos most még örülhetünk, hogy egy-két a Veneziával egy idős vagy öregebb vonat (Dacia, Tisza) még "él"
Sajnálom, hogy eddig jutottunk, remélem kicsit feledteti a szomorúságot a nyáron ismét újra indítani tervezett Isztambuli vonat.....
Dácsiás extrával kapcsolatosa egy kis megjegyzésem lenne:
Érdekes olvasmány, de én is mint a többi szakmabeli, hiányolom a Veszprémi részt. Tapolcai részben meg telis tele szakmai avagy épp nyomtatási pontatlanságokkal. Nem tudtam eldönteni, hogy az M41-2157,2158,2162 kapott motorcserét avagy épp az M47-2157,2158,2162, mert én Dácsiára emlékszem nem csörgőre :O)
Illetve az egyik Kubinszky doktor által publikált színes 1046-os Dácsiás fotó megjegyzésére, mi szerint nem túl sok színes eredeti fotó maradt fenn Dácsiákról.
Mellékleltem 2 darabot hírtelenjébe a 30-40-darabból ami az én gyűjteményemet képezi.
Elnézést a házi sárkányom kicsit elszabadult :O)
Van róluk fotó nem is kevés és elég jó minőségű csak addig míg valaki az Indóház nevében kér képeket az újságba természetesen még „köszönöm szépen”-ért sem, és azt saját gyűjteménye gyarapítására használja fel, avagy ép a saját nevével közli le az újságban, addig szerintem ne is csodálkozzon a tisztelt szerkesztőség, hogy zárt kapukkal találkoznak.
Természetesen a kecskeméti kisvasúton dogozó Mk49-ről is vann fotó anyag...
Maradok tisztelettel: Ambzso