Kedves kutyimaci és mindenki!
A tenyésztőnek elsősorban nem az almot kell ellenőrizni hanem azt a kutyapárt kell(kellene)akikkel fedeztet!
Azokon a csöpp kutyákon ,,sok ellenőrizni való nincs "még megszületésükkor...de hát sajnos tudjuk ,hogy nem egészen egésséges kutyákat is tenyésztésbe vesznek.
A héten műtötték meg az én kedvencemet is(akit mellesleg liállítási szándékkal vettem)súlyosfokú artórisa,porkopása miatt a jobb könyökén...
A kedves tenyésztő persze azt sulykolja belém,hogy a táplálással és a homokon való tartással lett szegénykém diszpláziás,nem pedig öröklött genetikai úton...sajnos a valódi okát sosem fogom megtudni,nem is ez a lényeg...csak felháborító hogy kissebb vagyonért vesz az ember kiállítási minőségű kutyát és hobbiként végzi(persze ettől ugyan úgy szeretem),de a cél nem ez volt!
A tenyésztési garanciáról a véleményem legyen az írott vagy szóbeli ,hogy a kukában a helye mert semmit nem ér!
Egy rosszul tápláltad nevelted fel dumával már ki is bújt a tenyésztő a felelőség alól és nem lehet bizonyítani, hogy mi is a valós oka a nem tenyészthetőségnek!(persze vannak korrekt tenyésztők ahogy Lorka is elmondta akikre lehet számítani.,és nem kell heteket könyörögni csak ,hogy a kezedben tarthasd legalább a törzskönyvet!
Lényeg a lényeg hogy körültekintöbben kell kutyát vásárolnunk,megtanultuk!
Sok sikert és jobbulás kívánok kutyimacinak!