stormx Creative Commons License 2011.12.01 0 0 801

Szia!

Nekem egy KDP-80-asom van, és biztosíthatlak, kiváló hangszer. A Yamahák hangja nekem nem tetszett, Casio-t bevallom nem is próbáltam. A Kawai zongorák hangját a nagy Kawai grand pianoról mintavételezik, és a Studio Grand hangszínt (a második a 15 hangminta közül) erősítőre kikötve valami hátborzongóatóan fantasztikusan szól. A billentése nagyon könnyű, nagyon profinak (tűnő) játékot lehet vele elérni már kis tanulás után is. Én egy éve tanulok zongorázni, de mindenkinek nagyon tetszik az eddig elért szintem. Barátom, aki 8 évet zongorázott, szintén el volt ájulva, hogy milyen könnyű a billentése, és milyen szépen szól. Ilyet hogy aki digitálisan tanul azt nem is tanítani - ez valami röhej! Ez a zongora fossá veri a zongoratanárnőm pianínóját mind billentésben, de hangban aztán mindenképp. (Egyetlen hátrányaként azt tudnám említeni, hogy az én ujjaim egy hangyányit nehezen férnek el a fekete billentyűk között, ebben viszont jobb az öreg pianínó :)) Viszont a tagadhatatlan előnyök:

- Nem kell hangolni

- Bármikor lehet rajta gyakorolni, este is, csak fel kell csapni a fülhallgatót (akár kettőt is, mert két kimenete van!)

- A játékot fel lehet venni, és akár mellé is játszani (négykezest egyedül)

- Beépített, halkítható-hangosítható metronóm

- MIDI-vel gépre köthető -> bármilyen kottaolvasást segítő programmal együttműködik, tehát leütöd a bill-t és a progi nézi hogy jót ütöttél-e; zeneszerkesztő progikkal lehet használni mesterbillentyűzetként, de a Finale nevű cuccal az asszony zongorajátékát on-the-fly le is kottázza :)

- Alig foglal helyet, sötét színben nagyon esztétikus :)

- Én van, hogy napi 5-6 órát is ütöm, és semmi baja, szépen teljesít, de a szalonban is azt mondták, hogy egyet sem hoztak még vissza...

Akusztikus hangszert én különben is csak akkor vennék, ha a tudásom indokolná (-->kb. 15-20 év még), és akkor is rengeteg hátránya van, amivel együtt kell élni.

Hidd el, nem fogsz csalódni a digitálisban :)

Előzmény: FAQtyA (790)