A hallgatásból is le lehet vonni bizonyos következtetéseket!! Szerintem is kötelezővé kellene tenni bizonyos egészségügyi szűréseket a fundinál a tenyésztésbe vétel előtt. Ez volna a minimum. Tudom hogy van aki ezen most jót mosolyog, mindent ki lehet játszani, ezt is, és meg is teszik.
Arra a kérdésemre hogy a tenyésztő hogyan ellenőriz egy egy almot még nem kaptam választ. Persze felmerülnek itt etikai kérdések is szerintem. Ha kiderül hogy egy kölyök az alomban valamilyen nyavajával küzd, nem kéne e a többi ugyan azon alomból való kölykök gazáinak figyelmét is felhívnia? Én mint gazdi szeretnék róla tudni spec. Vagy ez pánnikkeltés, esetleg körültekintő megelőzés?
Erről a garanciális dologról meg van a véleményem. Sehogy sincsen ez jól kitalálva. Még működhetne is ha nem állatokról, kutyáról lenne szó, aki családtag!! Az én elveim nem egyeznek a családtagok csereberélésével. Ha kiderül róla hogy beteg, pont akkor hagyjam cserben? Passzoljam le valami számára idegenhez hogy kínlódjon vele más? Biztosan a tenyésztők nem így látják, megértem bizonyos mértékig őket is. Én nem tudnék többé tükörbe nézni..de ezt is egyéne válogatja.
Ne csak hárman levelezgessünk itten. Jó kis téma ez, tessék hozzászolni!! Kényes, tény!