De örülök hogy fél oldalnyi gépelt szöveg elszállt az index fórummotorjának hála...
Szóval igazad van félig-meddig Tom, de a beszerzésre ott az ebay és a dolog főleg a samplereknél jön hasznosan, azok meg általában fel vannak készítve hogy ne csak 1,44MB-ot lássanak. (ismerősöm egy Emu ESi4000 samplerrel mai napig a legboldogabb! Nem kerreg, nem surrog, marad csendben és 4GB-os CF kártyán mindennel elfér.)
Aztán meg régi M1 szintű keyboardokat meg ne akarjon senki hekkelni, fölösleges is lenne.
Én a Trinitym felbővítésén régebben azért ügyködtem e témában, mert az HDD fogadására képes volt és OS szinten 4 gigáig látta a meghajtókat. Az Emuban elég volt egy SCSI-IDE fordító és gondoltam a floppyra is van ilyen, de mint kiderült ott alapból más I/O protokolok vannak mint a vincsiknél. Nekem elég lett volna az is ha egy Zip driveot lehet a floppyra tolni...
Egyébként az egész flashesítési mizéria az iparban máig sok helyen meglévő floppys adatbevitelű nyomdagépek, szövőgépek, robotok stb. ügye kapcsán látott napvilágot, mert azokat azért drága volna újra cserélni.
Amit írsz az olasz fickóról a Korgnál, az érdekelne bővebben. gondolom nem kis szakértelmet igényel egy ismeretlen berendezés OS-ébe belenyúlni, visszafejteni és megcsinálni hogy stabilan is működjön módosítva. Ha van időd, tudod a mail címem, köszi! :)