Vasárnap színházban voltam, a Vígben a Lenni vagy nem lenni c. előadást néztem meg és tetszett. (Azt viszont melegen ajánlom, hogy a karzatra senki ne vegyen jegyet,mert tényleg olcsó - enyém 900 ft volt - de látni csak úgy lehet,hogy folyamatosan nyújtogatja az ember a nyakát és hol erre,hol arra dől.) Vígjáték,ami a II.világháború előestéjén játszódik Varsóban egy színházban,a német megszállás előtt-közben, szerepcserék, színház a színházban-megoldások, és az író hazánkfia,Lengyel Menyhért. A szereplőgárda jó (Vallai Péter,Fesztbaum Béla,Hegyi Barbara, Hullan Zsuzsa,Lukács Sándor,Dengyel Iván,Gyuriska János stb.), az külön tetszik,hogy mivel Lukács Sándor már kinőtt a szépfiú-szerepkörből, színészi kelléktárának más oldalát is megmutatja, egy önimádó öregedő vezető színészt alakít, aki még mindig Hamletet játszik.
Filmélményem is van vasárnapról, a viasaton ment a Dorian Gray arcképe c. egészen újnak mondható film, talán 1-2 éve forgathatták. A címszereplő fiatal színész nevét nem jegyeztem meg,pedig jól játszott, rajta kívül Colin Firth alakítása ragadott meg az élvhajhász romlott arisztokrata szerepében,aki rossz utakra viszi Doriant. Az irodalmi alapanyagot,Oscar Wilde művét nem olvastam, de mivel a film tetszett, érdekesen mutatta be a XIX.századvégi londoni életet a főúri szalonoktól a lebujokig, tervbe veszem. Oscar Wilde-tól egyébként is csak egy meséket tartalmazó kötetem van,benne A boldog herceg - mesével.