kontraproduktív Creative Commons License 2011.11.29 0 0 156

"Én vagyok a legnagyobb probléma" - Feljelentették Dopemant

Feljelentették Dopemant a Legfőbb Ügyészségen a "B*zmeg" című száma miatt. A dal még október végén jelent meg, és a Himnusz mellett több tucatszor hangzik el a fenti káromkodás: a rapper Orbántól Gyurcsányig mindenkit kioszt.

A feljelentő az ügyészségnek írt levelében a Btk.-ra hivatkozik: "Aki nagy nyilvánosság előtt a Magyar Köztársaság himnuszát, zászlaját vagy címerét sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ (...) egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."

- Öntudatos állampolgárként kérem a tisztelt ügyészséget, hogy tegye meg a megfelelő intézkedéseket! - áll a levélben.

- Csak nevetek az egészen! Úgy látszik, valamit nagyon jól csinálhatok, ha valakik szerint én vagyok a legnagyobb probléma. Mindenesetre köszönöm az ingyenreklámot - reagált a levélre az Új Ásznak Dopeman, aki nem hiszi, hogy az ügyészség komolyan venné a feljelentést. - Nem vonatkozik rám a beidézett passzus, hiszen én a Himnusz szövegén semmit sem változtattam. Az pedig, hogy egy dalon belül elhangzik Kölcsey költeménye és a káromkodás, szerintem az alkotói és a szólásszabadság része - mondta a rapper.

És az inkriminált video: