- Ki mondta, hogy az ellenzék jöjjön??? Vagy úgy véled te is, hogy a Fidesz az nem is egy létező párt, hanem csak Orbán kapcsolt részei?
Nem gondoltam, hogy egy Orbán nélküli Fidesz számodra elfogadható alternatíva.
- amit Orbán forszérozott az nem egyszerűen hiba, hanem súlyosan hülyeség.
Azt hiszen itt lesz a nézeteltérés. Én ugyanis nem gondolom súlyos hülyeségnek. Sejtheted is, hogy miért. Én igenis híve vagyok annak, hogy a lehetőségekkel élve legyen érdekérvényesítésünk az Eu-ban. (Hiszen minden más ország is maximálisan kihasználja a saját lehetőségeit) Ne csak piac, hanem egyenrangú ország legyünk. Ne hozhassanak ide rosszabb minőségű árut, és ne legyenek más feltételek a bankoknál, mint az anyavállalatoknál! Ne tegyék tönkre a működő ipari üzemeket, mert konkurenciát jelent más tagállamoknak. Szóval én nagyot csalódtam az Eu-ban.
Szerintem Orbán nem szélhámos (bár mindenki másról is elmondhatnám ezt a Fideszben...), meg fogsz lepődni, de szerintem bizonyos vonásokban pl. a teljesítménycentrikusságban (megkockáztatom : teljesítmény szorongásban) kifejezetten emlékeztet Bajnaira. (Nemcsak azért, mert mindkettő tikkel) Megfelelés. Bajnai elsősorban az IMF-nek akart megfelelni, amire az adott helyzetben azt hiszem szükség is volt) Orbán az országnak és persze a választóinak.
Persze a módszer nem volt jó,(nem lehet kiugrani a lövészárokból: ide lőjetek felkiáltással) de remélem átértékelik.
Annál is inkább, mert talán nem tévedek, ha azt mondom, nem Magyarország, hanem egész Európa pengeélen táncol.