Krisztina7 Creative Commons License 2011.11.20 0 0 24545

Sziasztok!Krisztina vagyok a paromnal 2 eve diagnosztizaltak a crohn betegseget Angliaban.Sajnalatos modon egy vegbeltukrozessel kijukasztottak es haza engedtek a korhazbol mert nem vettek eszre mit csinlatak.Szerencsere pon akkor utaztunk haza Magyarorszagra es mivel mar nagyon rosszul volt elvittuk orvoshoz.Eletmento muntetet hajtottak vegre (ezuton is koszonet Zalaegerszegi korhaz minden dolgozojanak es Dr Szenes Marianak) 2 es fel liter genny volt a hasuregeben,vermergezest kapott,hashartyagyulladast, egy het az intenziven es ket honap korhazban.Sajnos a genny miatt akkora volt a gyulladas a kijukasztott belszakaszon hogy sajnos egy masodik mutetre is sor kerult Pecsen ahol kb 25cm -es belszakaszt vettek ki.A ket mutet kozott sajnos elzarodott a bal vese vezeteke a gyulladas miatt igy kapott egy stentet de azt mar eltavolitottak es minden rendbe jott.Mielott meallapitottak hogy crohn beteg napi 6-7 szer ment a hasa,lefogyott,foltok jelentek meg a testen stb.A masodik mutet ota tunetmentes.Persze biztos szerepet jatszik hogy gyogyszereket (pentasa imuran pantacid maltofer)rendesen beszedi ,nem dohanyzik, nem iszik alkoholt,sportol,es SZIGORUAN TARTJA A DIETAT, es persze hisz abban hogy egyszer meg elnovi(26 eves).En mindenkinek azt javaslom hogy a legfntosabb fejbe rendbe tenni a dolgokat es szigoruan betartani a dietat.Tudom hogy egyeni tolerancia fuggvenye de mindig valamivel boviteni kell az etrendet.O a ket ev alatt jutott el addig hogy most mar tud enni paradicsomot es paprikat(persze nem nagy mennyiseget meg most sem kb 2 paradicsom egy heten).

Ez alatt az ido alatt rengeteg nagyon jo receptet kiserleteztem ki szamara es magamnak is mert En laktoz erzekeny vagyok.Ha barkinek tudok segitseget nyujtani akar receptek vagy csak tancsokban nyugodtan irjatok.Egy kamu dietat sem csinaltunk vegig csak mindig azt ette ami jol esett neki.Ket ev alatt meg nem ment a hasa vissza hizott ,dolgozik,sportol,es boldogan el.Ha tudok segiteni irjatok nagyon szivesen barkinek.