Micimalacka, írtad, hogy a tej nem jó reggelire. És tízóraira mehet? Egyelőre olyankor eszem (1,5 dl tej, 2 dkg teljes kiőrlésű kenyér). Reggelire 1 natúr joghurtot eszem, és abba korpamixet teszek, annyit, hogy pont kijön a 30 g ch. Ez így vajon jó?
Találtam egy táblázatot, amiben 200 és 160g-os ch diétára volt leírva, hogy melyik étkezéskor mennyi lehet a gyorsan felszívódó ch, a 180-asnál a kettő közé lőttem be a kívánatos értéket. Látom, hogy reggel, és este nem lehet magas GI értékű kajákat enni. Jó lenne tudni, hogy miért nem? Meg az érdekelne még, hogy van-e tejen kívül olyasmi, ami látszólag jó (alacsony GI-je van), de valójában mégsem.
És végül kipróbáltam a vércukor mérő készüléket is. Tej+kenyér evés után 1 órával (inkább 70 pec lett, mert szerencsétlenkedtem a tűvel), 6,5 volt az eredmény. Ez ugye 7 alatt van, de honnan tudjam, hogy jól mér-e ez a készülék. El kéne vinni valahova, ahol lehetne egy kontroll mérést csinálni. Gyógyszertárakban vajon van erre lehetőség? Vagy a védőnőnél? Ott biztos.