Boribon Creative Commons License 2011.11.20 0 0 2225

A héten kiderült, hogy így negyedszer kipróbálhatok egy újabb terhességi nyavalyát.

Olvasgattam a topikot (még nem az egészet), de addig is lenne pár kérdésem, amíg eljutok a dokimhoz. A terheléses cukor 2 órás eredménye lett rossz, mégpedig 9,8. Jól gondolom, hogy ez elég magas? Láttam, hogy itt sok lányt szigorú diétátra fogtak határérték körüli eredménnyel is.

Telefonon tudtam meg az eredményt, a doki egyelőre csak annyit mondott, hogy amíg nem találkozunk, addig tartsak 180g-os ch diétát. Ezt csinálom is kedd óta, de közben olvasgatok, és látom, hogy nem ilyen egyszerű ez a dolog, mert figyelembe kéne vennem a glikémiás indexeket, meg többen írtátok ott, hogy csak bizonyos dolgoktól ugrik meg a cukruk.

Gondolom, a dietetikus majd pontosítja ezt a 180g-os egyenjavaslatot, de mi van ha nem? Akkor méregessem magamanak az étkezések után 1 órával a cukorétéket, hogy lássam, 7 alatt marad-e? És mégis hányszor? Naponta többször? Gondolom mégsem minden étkezéskor. Biztos nem is olcsó mulatság ez (egyelőre anyósom gépe van nálunk, még nem próbáltam ki).

Először teljes képtelenségnek tűnt, hogy majd méregetek minden kajáláskor, meg máshogy eszek, mint a család, de pár nap után látom, hogy nem olyan vészes ez, viszont nem akarom rosszul csinálni. Pl. sokan írták, hogy a tejtől is megugrik a cukruk, pedig a táblázatokból úgy tűnt, hogy a tejnek alacsony a glikémiás indexe. Most akkor hogy is van ez?

Elnézést, hogy nem kifejezetten összeszedett az írásom, egyelőre még elég komoly káosz van a fejemben a témával kapcsolatban.