panfran Creative Commons License 2011.11.14 0 0 15720

Ez jogos felvetés.

Találkoztam már olyan kölyök árral, amit én sokaltam egy magyar tenyésztőtől, úgy hogy csak kedvencnek adta volna el. Van erre is példa.

De az is biztos, hogy ez a magas különbség abból adódik, hogy a szaporítók és tenyésztők között nincsenek meg azok az ún. hobbi tenyésztők, akiknek bár korrekt kutyáik vannak, de nem járnak külföldre, de még nagyon magyar kiállításokra sem. Akik nem külföldről importált kutyákkal dolgoznak. Nincs magyar állomány. Aki uszkárral foglalkozik mostanában Magyarországon, annak több import ktuyája van, akiket sok esetben 1000 euró, vagy a fölött vásárolták.

És ha belegondolsz, pl te is hozol 1000-1500 euróért egy kutyát, futtatgatod, esetleg még külföldre is viszed ki fedeztetni, vagy hozol mellé egy párt, szintén külföldről, akit szintén futtatsz, nem biztos, hogy ezeket a kölyköket 60-80 ezer forintért adnád el.

De azért nem kell aggódni, biztos vagyok benne, hogy vannak olyan almok Mo-on, ahol nem szigorúan 100-150ezr ft egy kölyök ára. Ezért mondom, hogy tessék mindenkinek felkeresni a tenyésztőket, találkozni, megismerni a körülményeket, kutyákat, beszélgetni, stb...

Előzmény: KMK-Anetta (15717)