NemKellAZászló Creative Commons License 2011.11.12 0 0 5001

Nagyon izgalmasan hangzik, nagyon várom azt a meglepetést!

A fb oldalt megnéztem, köszönöm! Jó, hogy van nekik ilyen is :)

Úgy tudom, hogy most nyáron volt fellépésük is, bár nem egészen tudom követni, hogy ki kivel van, de ahogy kivettem, talán Cabaret Acoustic felállásban a Hadd szóljon koncerten júliusban. Ott lehet tudni, hogy kik voltak a fellépők?

A gyufaárus lányos mese miatt meg kerüljön csak a szemem elé az az Andersen nevű csóka :))))) (Ezekre meg nem tesznek 18-as karikát, mi... :) )

A "Kis ember..." akkora telitalálat, hogy nem is tudom mi volt ennyire átütő, komolyan megáll tőle az eszem.

Ha jól vettem ki, egy-két dalszövegből van áthallás korábbi/későbbi számokba/ra/hoz, pl. a "várnak a hídnál" valamiért nagyon foglalkoztathatta a szövegírót. (N.Bld-nél a "várnak a hídnál az éj katonái", hogy az "Állok a hídon"-ról ne is beszéljünk.) Volt még egy ilyen (szerintem) áthallásos rész, a "Szép lassan elhülyülök" később szerintem a Moziklip-es NB "Álmainkra vigyáz a biztonsági zár"-ral "szövődik" össze (Ott: "hosszú lesz a nyár, ma arról álmodunk"), de lehet, hogy ez is csak afféle hályogkovácsolás :)

A "Védj meg engem önmagamtól" önmagában is jó összetett, de a végén a lezárás nagyon súlyos.

A "Mer' te mindig sírni akarsz" meg így évek múltán is nagyon ütős, emlékszem, egy időben sokat ment rádiókban is.

Nem akarom itt amatőrként elemezgetni, de mindegyik szám egy kis műremek, és a többi Solaris / NB-hez hasonlóan örök darabok, nem tudnak avulni.

Remélem nem baj, ha Solaris topicon NB fankodok, de szerintem ez a Solaris gyökerű "bokor" szerintem a magyar félkomoly-zene történelemnek úgy, ahogy van egyben valami meghatározó darabja, amit szeleteiben talán meg sem lehet érteni.

PS: A "Kis ember" szövegéről először azt hittem, hogy egy József Attila ismeretlen, mert állandóan a "Tudod, hogy nincs bocsánat"-ra "rezonált" nálam :)

Aki ilyen szöveget tud írni, annak én megítélek egy Kossuth-díjat, vagy valami hasonlót.