olvas0 Creative Commons License 2011.11.11 0 0 3772

eszem ágában sincs leszigetelni, inkább aláteszek egy csatornát ami összegyüjti és elvezetem... gondold el csak ez a 1,5 méter 4-5fokot jelent nekem pluszban! ha leszigetelném ennél kevesebbet tudna a rendszerem... Szándékosan tettem igy is oda ezt a másfél métert hogy a padláson lévő "hulladékhőből" is kinyerjem amit csak lehet. Nekem a lényeg a rendszer legnagyobb kihasználása minnél kevesebb ráfordítással nem pedig az egyes elemek tökéletesítése. A gáznaplóm szerint a hőcserélőbe invesztált összeg nagyjából mikulásra de legkésőbb karácsonyra megtérül :) maga a légcserélő építése pedig már rég, bár ennek nem számoltam utána, de a beruházás mértéke alapján simán elképzelhető :) tekintetettel arra hogy ha nem lenne és naponta 2-3x szellőztetnék nyitott ablakokkal huzattal bizonyosan több lett volna a fogyasztásom mint úgy hogy a légcserélő fokozatosan cserélte a levegőt.napi 2-3 teljes légcsere nélkül pedig elképzelhetettlen lett volna szerintem 5ünk fejfájás, depreszzió vagy nyomottság nélkül kibírni ősztől tavaszig...

Előzmény: Mekk Elek ezermester (3769)