Bubsu
2011.11.08
|
|
0 0
24543
|
Hello! Én egy 16 éves lány vagyok:) 4 éve fedezték fel, hogy crohn beteg vagyok, bár a panaszaim 3 éves koromban kezdődtek, így nem tudjuk, hogy mikor is alakult ki... 6 éves koromig nagyon pici, nagyon vékony voltam (17kg) nem engedtek miatta iskolába se... ekkor kezeltek laktózérzékenységgel... mindeközbe kiderült, hogy nem is vagyok laktózérzékeny:-/ leáltam a diétálval, elkezdtem hízni 2 év múlva túlsúlyos lettem:-/ és most 12 éves koromra jöttek rá, hogy mi is a bajom... ahogy elkezdtek kezelni elkezdtem fogyni is... ledobtam röpke 20 kg-ot és így se vagyok vékony:) de pont ideális:) persze a sok kivizsgálás alatt sok mindent találtak... leokémia gyanus voltam... csontvelőt vettek, de szerencsére ott nem volt semmi baj... PH-mérést csináltak kiderült hogy refluxos vagyok... emellett asztmám is van... izületi fájdalmak is előjöttek mek klausztofóbiás is vagyok-.- jópár dolgot össze szedtem már:-/ és csak 16 vagyok:-/ a crohn szerencsére beált és mostanában nem szoktak bajok lenni vele... de a jövőre ézve nagyon félek tőle:S Sok crohn beteg ismerősömnek nem lehet miatta gyereke... vagy csak egyszerűen nem szedhet fogamzásgátlót vagy ilyesmi...:-/ persze ezek nekem még odébb vannak de egyszer eljön az ideje, és nagyon félek tőle:S |
|