jutiq Creative Commons License 2011.11.08 0 0 327

Köszi, jót mulattam, és eszembe jutott a Kincskereső kisködmönbeli tanító, aki valamiért mellőzte az Y betűt, és a tanítványait onnan lehetett megismerni, hogy azt kérdezték egymástól: hogi vagi? :-))

Én is kedvelem Müller Péter írásait, a Jóskönyv meg is van tőle.

És van Tarot kártyám, könyveim is, és egy időben minden reggel húztam egy lapot.

Szóval erősen vonzódom az ezoterikához. Sokáig csak olvastam, gyűjtöttem az infót, és vártam egy jelre, hogy melyik úton is induljak végre el.
Aztán egy topikon „összefutottam” két pránanadissal. (leginkább a reikihez hasonlító, energetikai gyógyító módszer) Addig-addig „beszélgettünk” amíg hónapok múlva rászántam magam, és elmentem az első tanfolyamra. Ez egy éve volt, és pár hete voltam a hármason…
Korábban még egy út vonzott nagyon, az antropozófia. A nagyfiam Waldorf iskolába járt nyolc évig, és így, a gyakorlati megvalósítást látva, kezdett el érdekelni a dolog szellemi alapja. Próbálkoztam is pár könyvet elolvasni Rudolf Steinertől, de kevés sikerrel jártam.

Azért még nem adtam fel teljesen. Évek óta olvasom Török Sándor Bevezetés az Antropozófiába c. könyvét. (Többek között Vekerdi, Popper és Montágh Imre is jártak hozzá) Ez is nehéz olvasmány, de Steinernél azért érthetőbb.
És erősen vonz a Kereszténység is, de a reinkarnáció tanát sajnálnám érte feladni:-((

Na szóval, elég nagy katyvasz van még a fejemben:-))

Előzmény: Csimpolya (325)