Tunéziában még nem voltam, így azt nem tudom.
Egyiptomban is még csak egyszer (de remélem, hogy nem utoljára).
Marha meleg van, ez igaz. Viszont folyamatosan fúj a szél legalább egy kicsit, így nekem sokkal elviselhetőbb volt az ottani meleg, mint az itthoni.
Az ott élő népekkel szerintem semmi gond. Mi egy belvárosi szállodában voltunk, nem a "steril szálloda városban" és én ennek nagyon örülök, mert a valóságból is láttunk valamit, nem csak abból, hogy milyen szállodákat építenek az ott nyaralóknak. Valóban kicsit erőszakosan próbálják eladni az áruikat, de szerintem ez a helyzet jól kezelhető. Hihetetlenül kedvesek, persze gondolom, azt rossz néven veszik, ha lenézik őket. Mi viszont tudtuk, hogy hova megyünk, nem vártuk el, hogy ők "európaiasodjanak" miattunk, beszélgettünk velük, több helyi boltos, akinél már jártunk utána mindig ránk köszönt, megkérdezte, hogy vagyunk. Sőt, volt olyan, hogy este az egyik eladó mondta, hogy emlékszik ránk a strandról, nappal ő osztja ott a törölközőket. Néhány apróságot vettünk nála, még forró teával is megkínált. Nekem nem volt velük rossz tapasztalatom.
Csapvíz valóban nem iható, de ilyen közelebb is előfordul, pl. Montenegróban, vagy Horvátországban a Vir szigeten.
A természeti szépség ott nem a szárazföldön, hanem a vízben keresendő. Az Adria vizét már jól ismerem és nagyon szeretem, de hidd el, hogy a Vörös-tenger élővilágát nem lehet vele összehasonlítani. Tele van korallokkal, színes apró és nagyobb és még nagyobb halakkal. Szerintem a többség emiatt megy oda.