Törölt nick Creative Commons License 2011.11.04 0 0 215

Értem amit írtál és az esetek zömében így is működik.

Ám előfordul olyan is, hogy amikor elmégy kiderül, hogy nem voltál bejelentve.

Akkor el lehet gondolkodni, hogy lemondok 10 év szolgálati időről, vagy bíróság.

Szépek az elképzelések arról, hogy a Munka Törvénykönyve kedvezzen a munkavállalóknak, de ha ezt írásba foglalják, akkor se lesz így. Valahogy nem életszerü az, hogy a munkavállaló diktál. Én ilyet még nem láttam, és azt hiszem, nem is fogok.

Ne beszéljünk diktálásról.

A munkáltató azt tesz amit akar és éppen ezért kéne a munkatörvénynek mondjuk legelább egyenlíteni.

Szakszervezet nem ott működik ahol 3 munkavállaló vn, hanem ahol sokkal több.

Talán hallottál róla, hogy a Tesco folyamatosan átverte a munkavállalót, hogy túlórázzon, aztán nem fizette ki. Hogy a Hankook karácsonykor is dolgoztatta a melósokat és nem fizetett túlórát. Semmit nem fizetett, sima keddi munkabért kaptak a melósok.

Egyik magyar munkáltató 10 fokos üzemben varrónőket dolgoztatott.

A munkavállalók nem mertek szólni csak a szakszervezetnek, végül a szaksz. nyomta fel a felügyeletnek a jogellenes magatartást.

Lehet ezt erősíteni, bele is lehet törődni, csak akkor ne csodálkozzunk azon, hogy a globáltőke  kihasználja a munkavállalót is meg az országot is.

Nem kell a munkavállalónak diktálni, csak olyan munkafeltételeket elvárni, mint amilyen a tőkés saját hazájában van.

Ott ugyanis mát kikövetelték.

Előzmény: tömegdemonstráció (204)