Végre sikerült úgy meghallgatnom a műsort, hogy nem porszívóztak a szobában:-)
Én "védelmembe" venném a hangmérnököt. Sajnos létezik CD minőség, és rádió minőség. A felvételen ez utóbbit véltem felfedezni. Azért gondolom ezt, mert, ha két, vagy három hangszer, vagy két hangszer+énekes szólal meg, egész tűrhető a felvétel. Szépen jönnek a részletek -valamennyire- van tere, és van dinamikája a felvételnek. Abban a pillanatban, hogy több hangszer is belép, egy lapos, dinamikátlan, és a hangerőt egy azonos szintre kompresszálva hallom. Valahol egyszer azt olvastam, hogy a "rádió minőségnek" egy bizonyos szabványnak kell megfelenie, ami a zsebrádiótól a Hi-fi rádióig -nyilván nem azonos dinamikával- meg kell, hogy szólaljon. Ettől függetlenül biztos, hogy van a hangmérnöknek elképzelése, hogy miként szólaljon meg a műsor. Ez ízlés dolga, de nem hiba......
Szerinetm egy zenekart, nem a hangmérnök munkája határozza meg, hanem az előadott produkció! Nekem tetszett a műsor, még akkor is, ha 78-as fordulatú lemezen is szólalt volna meg.
Legközelebb a felvételt, a keverő első "kijáratáról" kérjétek, és ne a rádió adásra alkalmassá tevő kütyü után:-)