GGabor1 Creative Commons License 2011.11.02 0 0 322

Köszi. :)

Mondjuk visszaolvastam kicsit itt a fórumon, és most látom csak, hogy olyan február környékén is hasonló panaszokkal kapcsolatban írtam be ide (égő, tompa, illetve éles fájdalmak csípő, meg deréktájt kétoldalt, amik a hát egy részét is érintették). Igaz, akkor gyakran "övszerűen" fájt, egy csíkban, most meg többnyire egyszerre egy oldalt, főleg jobb oldalt, ahogy írtam... de amúgy ettől eltekintve tényleg hasonló volt minden. Valószínűleg az ilyen tünetek is "beleférnek" akkor a krónikus gyuszi kórképébe... legalábbis remélem (azért ha valaki más is érzett már pont ilyet, akkor esetleg leírhatná, megnyugtató lenne :) ) Egy vérképet tényleg csináltatok majd, illetve ultrahangot is valószínűleg.

Amin még problémázni szoktam, azok az enzimpótló készítmények. Eddig 3X 1-et szedtem a 10 000-es kreonból, de legutóbb a doki felírt valami 25 000-es Pangrolt, ami elvileg sokkal erősebb... és kicsit félek bevenni, ugyanis nekem a hasnyálmirigyem elvileg még azért egész jó állapotban van, csak a farokrész gyulladt, ahogy írtam, és csak ilyen 1-2 milliméteres részeken meszes, a székletem is okés, étvágyam is van, tehát gondolom a funkcióját még elég jól elláthatja a hmirigy, felesleges lenne már most erős enzimpótlókat szedni (mert ugye akkor mi lesz később, ha már egy jó része el lesz halva? Meg azt is olvastam valahol, hogy ha sokat szedünk ezekből, akkor előbb-utóbb "ellustul" a szerv, és még rosszabb lesz a helyzet). Vagy nem tudom, szerintetek? Ti hogy szeditek ezeket a gyógyszereket, milyen adagokban?

Meg azt is olvastam valahol, hogy a Pangrol elég rossz minőségű, "mű" dolog, a Kreon a legjobb... ez vajon igaz?