GGabor1 Creative Commons License 2011.11.02 0 0 319

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek a krónikus hasynálmirigy-gyulladás okozhat jobb bodaív alatti-deréktáji-csípőtáji, illetve alhasi fájdalmakat? Mert nekem három éve van krónikus gyulladásom, és mostanában ilyen panaszokat tapasztaltam (elég változatos amúgy ez a fájdalom, néha égő, néha szúró, vagy tompa stb., és általában egyszerre csak egy helyen fáj, meg nem is folymatos). Mondjuk mintha korábban is éreztem volna már ilyet egy fellángolás során, illetve bal oldalt is szokott fájogatni ugyanígy (mondjuk nem igazán "övszerűen", tehát vagy csak bal oldalt fáj valahol vagy csak jobb oldalt: olyan, hogy egyszerre mind a két oldalon fájjon vagy égjen, elég ritkán van), viszont az, hogy jobb oldalon többször érzek ilyet, kissé nyugtalanít, már az is eszembe jutott, hogy nem valami nyombélfekély vagy epeproblémák okozzák-e ezeket a tüneteket. Igaz, savcsökkentő gyógyszert szedek, meg kiméletes dolgokat eszek, egyszerre keveset, naponta 5-6X, úgy, ahogy kell, szóval nem túl valószínű, hogy fekélyről lenne szó, a gyomrom se fáj vagy ég, lázam-hőemelkedésem-görcseim pedig nincsenek, és hányni se hányok, nem is sárgulok, szóval az epegondoknak sincs túl sok esélye talán... no mindegy. Ti tapasztaltatok már hmirigy-gyulladásnál ilyen jobb oldali panaszokat?

(Egyébként tudom, egyszerűbb lenne elmenni orvoshoz, de elég nehezen szánom rá magam, főleg azét, mert rengetegszer voltam már ilyen-olyan ügyben. :) )

Jobbulást mindenkinek, üdv.: Gábor