Okos Mikulás Creative Commons License 2011.10.31 0 0 1590

Hát belepofázok én is. :)

Régi aktívabb korszakomból ismertem meg Wágner urat és Trebitchset (meg Indiánt) is. Még amikor azt hittem, hogy a Rejtő szoborból lesz valami. :)) Egyszer Wágner úr meghívott magához, meg talán egyszer valami Alapítvány-ügyben találkoztunk.

Nekem semmi bajom nem volt az öreggel, teljesen normális volt és ahogy néztem, aktuális viták, meg kitiltások mérsékelten izgatták, hogy finom legyek. Rendszerszinten kellett működtessék ezt a homokozót és hogy most valamelyik topikban Józsika meghúzta Évike haját.... hát hülye lett volna erre a szintre lemenni és ilyen kérdésekbe belenyúlni. Ezt így képtelenség csinálni.

Értette, hogy kell egy (pár) rendőr, aki rendet tart a játszótéren, mert különben sok ember szórakozása lesz tönkretéve. És voltak páran - elmebetegek is mondjuk ki - akiknek ez a tönkretevés feltett céljuk volt. Ezért rendet kell tartani. Az ezzel kapcsolatos dilemmáit akkor értenétek meg, ha ti is a helyében lennétek, de nyilván nem lesztek, leszünk.

Meg tudomásul kell venni, hogy nem vagyunk gépek, változunk, érünk, sőt vannak hangulataink, amikor néha viccesek vagyunk, néha feszültek vagy szar arcok. A moderátoroknak is vannak ugyanilyen hangulataik és amikor ezek talákoznak, olyankor nem lehet következetesnek maradni. A moderáció nem egzakt tudomány.

Anno még arról is szó volt, hogy legyek moderátor (szal bárki lehetett, aki régi volt "normális" és valamennyire megbízható, pedig elég erősen "jobboldali" voltam már akkor is, amikor ez még nem volt akkora divat, mint ma.) Nem vállaltam, mert megbízhatatlan vagyok, lusta, meg éreztem, hogy kezdek több időt tölteni itt a fórumokon, mint ami egészséges(pont a virtuális buborék jellege miatt) és inkább visszafelé fordulnék az úton, mint tovább mennék. Ez amúgy jó döntés volt. Meg persze éreztem, hogy nem tudnék következetes lenni, meg ez felelősség és amúgy is sokkal egyszerűbb lenézni a moderátorokat, mint a munkájukat JÓL végezni. :))

A korábbi baloldali-liberális vs. jobboldali szembenállást helyenként és időnként sikerült Wágneréknek a keménymag szintjén egy normális vs. nemnormális szemenállásra bontani és ez oda vezetett, hogy  helyenként a normlisak próbálták a saját nemnormálisaikat féken tartani. Megjegyzem, ha ez a fajta kooperáció országosan működne, kicsit máshogy nézne ki ez a kávéház, amiben élünk...

Nyilván voltak akiknek nem tetszett ahogy dolgoztak, mindig lesz ilyen. De azért volt itt némi értékteremtés és megőrzés, pölö a Rejtő Jenő utcát is csak megcsinálták a legények.

Akik meg a "hatalom" miatt nyünnyögnek, általában azok akik a legjobban irigylik azt. Remélem sose kerül hatalom a kezükbe.

Hát eddig így volt, most máshogy lesz, lehet jobb, lehet rosszabb lesz. A korszakok meg már csak olyanok, hogy lezárulnak. Megszokjuk azt is.