olvas0 Creative Commons License 2011.10.30 0 0 3734

én is falun lakom, sőt körülöttem fával fűtenek, igaz nem közvetlenül, de kettővel arrébb és szembe is, de pl a mikor égetik a tarlót akkor tökmindegy mert a falutáblát nem lehet látni.... :) DE nekem többnyire elég az aktivszén szűrő... mert értem én hogy majd kikapcsol ha fütöt érez de mi van ha 2napig nem tudod bakpcsolni.......??? :)

konyhai elszívókhoz lehet kapni két lapos csomiban... van benne egy fehér szűrő meg egy aktiv szenes 1900ért. 4fele tudod vágni én mindkettőt be szoktam tenni a fémszűrő elé és a szűnyoghálós porszűrő mögé...  csak akkor érzem a füstöt ha ég a tarló de akkor ius csak a legfüstösebb részét, addig kikapcsolom, utánna vissza... ha ezt a érzékelőt be is építed mindenképpen az összes szürő mögé tedd de akkor se biztos hogy úgy fog működni ahogy te azt gondolod.... pl egy átlagos 100nm csh légtere 270m3, 90/órás öblitéssel 3óra mire teljesen átöblíted és kb a felénél fogod érezni hogy jön be a füst ha nincs érzékelőd, de addigra el is égeti azt a kevés avart. ha nem mert pl fával fűt akkor meg nem lesz olyan amikor használhatod, mert mindig van kint annyi füst hogy ne menjen a szellöző... a másik, hogy ha belülre építed a szűrők mögé akkor csak akkor fog érzékelni ha megy a szellözés ha nem megy akkor evidens hogy nem jut be füst... nem tudom érzékeled e az ellentmondást... :) de hogy bonyolítsam, mi van ha füstöt érzékel letilt addig amig nem érzékeli azaz addig amig le nem kapcsol aztán kezdi elölről..... :)

Én ennek a füstérzékelőnek egy esetben látnám értelmét... a kifeléáramban... ha füstöt érzékel tiltson le mig manuálisan újra nem inditod, mert ha bentről füstöt érzékel akkor nagy gebasz van és akkor ne adjunk levegőt neki.....

Előzmény: Szabi7979 (3733)