Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2011.10.29 0 0 3721

"az xps az zárt cellás tudtommal :)"

Ha a képen ez a sárga valami az XPS, akkor jó. Én valamiféle nyílt cellás PUR habnak néztem.

"A vizet meg kérdeztem hogy hol keletkezik"

A víz a kimenő levegőágban fog megjelenni/kicsapódni (ha egyáltalán meg fog jelenni). Először a leghidegebb (legkülső) pontokon, majd egyre beljebb is, ahogy nő a hideg/páratartalom.

Ha ezt innen kifelé csorgatod (tehát a kimenő levegőág kifelé lejt), akkor az áramló levegő is segít (tolja maga előtt a vízcseppeket), viszont nagy hidegben lehet, hogy megfagynak útközben és csőben elfolyás helyett egy merő jég lehet a hőcserélőd alja (esetleg a pici lyukak is eltömődhetnek a jégtől).

Ha ezt innen befelé csorgatod (tehát a kimenő levegőág a meleg oldal felé lejt), akkor nem tud megfagyni, hiszen a pici vízcsepp egyre melegebb környezetbe kerül, viszont a levegő éppen szembe fúj a vízcseppekkel és nem tudom, hogy melyik lesz erősebb (esetleg holtverseny) a vékony csatornákban. Ezért is preferálom jobban azt, amikor csak minden második levegő-irány van lexanból, mert ilyenkor a kimenő levegő ág lehet egyetlen lapos rés (a száz pici csatorna helyett), aminek az alján csordogálhat befelé a csermely, miközben felette fújhat kifelé a szél.

Előzmény: olvas0 (3719)