nem tudom, hogyan indítsam el a programot, amit a letöltésekből az asztalra mentettem...
Kérdés, hogy milyen linux-od van. Nekem Ubuntu, azt írom le, de a legtöbb más disztrón is hasonlóképpen müxik a cucc.
Szóval a letöltött csomagot (ez jelen esetben egy zip file) először ki kell bontani.
Az ubuntun elég, ha rákattintasz file-ra és felajánlja hogy megnyitja a csomagkezelővel. Itt kibontás, és a $HOME könyvtáradba bontsd ki, mert később ott fogja keresni.
Ha a kibontás megvolt, akkor létrejön egy ZereneStacker könyvtár, abba belépve találsz egy "ZereneStacker.bsh" file-t. Ezt kell elindítanod.
Lehet, hogy elsőre nem fog indulni, mert előbb futtathatóvá kell tenned, ezt úgy éred el, hogy jobb egér -> tulajdonságok.
Ekkor egy ablakban láthatod a file jellemzőit. Itt lesz egy JOGOSULTSÁGOK fül. Erre kattintva alul találsz egy bejelölhető négyzetet, hogyaszongya: "Végrehajtás A file végrehajtásának engedélyezése programként."
Ezt bejelölöd, elmented, és ekkor már végrehajtható a program, rákattintva el tudod indítani.
(mindez az Ubuntu 10.4-en igaz, de - szerintem - a többin is nagyon hasonló - ha nem ui. - módszerrel tudsz dűlőre jutni)