A nájlonzsák felfújáson már én is gondolkodtam régebben: az a baj, hogy annyira könnyű/vékony anyagot kellene találni, aminek levegővel történő megemelése/mozgatása ne torzítsa a légszállítás kiszámolását. Erős/nagy ventilátorral óriás zsákot megtölteni könnyű, de kicsit/gyengét szerintem nem lehet ilyen módon megbízhatóan mérni.
Sajnos a klasszikus hitelesítési módok (autóból kitartom menet közben X sebességnél és a gps-hez hitelesítem a fordulatszámot) itt nem nagyon működnek, mert az a légsebesség tartomány, amiben nekünk dolgozni kell, az kb 1-5 méter/sec (3,6-18 km/h) sebességtartomány, ahol az autó kilométerórája nem túl pontos/hiteles :)
De mit látok: ismét felbukkant a bicikli sebességmérő, tudniillik bringával talán lehetne hitelesíteni a házibarkács szélmérőket (a sebességtartomány megfelelő és a sebességmérő is elég pontos).
Persze ehhez olyan turbinát kell csinálni, amely ilyen marhalassú szélben is megbízhatóan forog. Én egy golyós (és NEM sikló) csapágyas számítógép ventilátorra gondolok, persze a motor belét ki kell szedni, hogy a forgó mágneses rész ne fékezzen.