Strange Boy Creative Commons License 2011.10.21 0 0 9303

Egyrészt változik az ember (pl ma a Debut és Post sokkal jobban tetszik, amikért régen nem voltam oda), másrészt továbbra is kedvelem a Medúlla-t, de az új album akkor is 100x jobb. A Bio-n igazi mélységes számok vannak, a Medúlla-ról pedig mindig is hiányoltam azokat (csak a Desired igazi mély darab). Illetve azon még jóval több az elviselhetetlen/jellegtelen szám is. Ha beleveszem az 1 perces szösszeneteket is, akkor az album felét nem szeretem, ez meg azért csak mutat valamit. Ezeket a számokat pedig a Medúlla megjelenésekor se szerettem ugyanúgy, ahogy ma se.

A Volta viszont már elsőre is nagy csalódás volt, sose voltam oda érte, csak az elektrós hangzásvilága miatt volt kedvem sokat hallgatni, de a dallamok teljes hiánya mindig is zavart rajta, most pedig, hogy kijött egy ilyen mélységes lemez, mint a Bio, még szembe tűnőbb a Volta hiányosságai. Egyébként a Volta-t már eleinte is a legrosszabb Björk albumnak éreztem, és ez ma csak még tovább erősödik bennem.

Az újdonság varázsa amúgy lehet mindkét albumot feljebb értékelte nálam megjelenésükkor, de a Bio-nál határozottan érzem, hogy nem erről van szó.

Előzmény: mindenki senkije (9302)