emojnarode
2011.10.14
|
|
0 0
861
|
Történész én sem vagyok, de azért Nikola Tordinac elmélete és kutatásai alapján, meglepő eredményekre bukkantam őseim eredetét illetően és nem szükséges Sztambulba mennem, hanem elegendő ha csak Hercegovinába kutatok és sikernek fogom tekinteni, ha csak egy pillantásra is engednek a Stolaci mátrikulába. Ugyanis ennek alapján anyai ágról őseim egyértelmüen a nevük alapján Vrancici és Berkovici településen keresendő. Apai ágon más a helyzet, más forrás után kell kutatnom idehaza és nem is kell messze az időben visszamenni, elegendő ha csak Zrinyi Miklósig megyek vissza az időben, hiszen lakóhelyemen az ő idején mindössze 6 ház vólt, mind a hat horvát, neki adózott a község. Lakóhelyem elnevezése is erre utal és nem állja meg a helyét egy kazár legenda. Más a helyzet a ferencesek által szervezett menekűlthullám során itt letelepűlt bosnyákokkal. Ezen a téren tőlem sokkal műveltebb és okosabbak is csődöt jelentettek kutatásaik során az összeolvadás és egyébb események miatt. Nehéz ügy ez az eredetkutatás, sok utánnajárás és arhivumokban való kutakodással jár. Babra munka, de remélem megéri. |
Előzmény: The_Rible (853)
|
|