emojnarode Creative Commons License 2011.10.13 0 0 851

És ez egy pár napig így fog menni, amig le nem zajlik Magyarországon is a számlálás. Ezt én a vallási kérdéssel kapcsolatos kategoriának tartom. Teljesen magánügy ki kinek vallja magát. Régebben ez nem vólt ilyen éles vitákat generáló téma / nem  e forumra gondolok/ és napjainkra napvilágra kerűlt, köszönhetően a balkáni háborút közvetlen megelőző és kiváltó okaira. Én még anno annak idején a világirodalom remekei közűl kiolvastam Ivo  Anric Hid a drinán c. könyvét és eszem ágába sem jutott, hogy ideológiai tartalommal tőltsem meg. Aztán jött a balkáni ámokfutás amikor egy Írás kapcsán újra végigolvastam és láss csodát. Megtaláltam a könyvben a Szláv Török /mozlim/ ellentét burkolt magyarázatát. Eszembe sem jutott, hogy keressem de az említett írás felhívta rá a figyelmemet és mint írtam is, ott le van írva világosan a sorok között. No de ezek alapján mi Magyarok miért nem tartjuk ellenségnek a Törököket.? Hja !...mondják Ők, lettek vólna nálatok is több mint 300 évig ti is másként beszélnétek. Na most akkor ennek alapján örülnünk kéne, hogy nálunk csak 150 évig vóltak. / Na Drini cuprija/

Előzmény: zpusenje (850)