Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.06 0 0 656

Ha az acsd által bemásolt történetet nem értetted meg, ha nem láttad meg benne az igazi szeretet lényegét, amit a végén kérdezett a gyermek a szüleitől, akkor tényleg nincs miről beszélnünk. Ennyire azért nem kellene összemosni mindent. A gyilkosság, az állatölés meg sohasem lehet szakrális. A szeretet szakrális, de az ölés, a disznóölés nem szereteten alapuló tevékenység. Mint írtam, ha szeretsz egy élőlényt, egy állatot, akkor eszedbe nem jut azt megölni, és megenni, mert szereted. Azt hiszem ennél világosabban ezt már nem lehet érzékeltetni, egyszerű és jól érthető mondat. Ha ezt nem érted meg, ennél egyszerűbben tényleg nem tudom már megfogalmazni. Ki is emeltem vastagon, hátha így érthetőbbé válik.

A hinduknál is van egyfajta enyhítő körülmény a húsevést illetően, ha a húst felajánlod Káli-nak, azonban Káli nem a legfelsőbb, és ennek a rituálénak is vannak karimkus következményei enyhébb szinten. Ennyiből lehet ezt "szakrálisnak" nevezni, de ez inkább ál-szakrális, közel sem a szakrális és a spirituális kategória csúcspontja, sokkal inkább mélypontja.

Előzmény: Törölt nick (654)