Törölt nick Creative Commons License 2011.10.05 0 0 654

Az ízlik kategória az ego kategóriája, erről le lehet mondani empátiából.

A mondat elso fele nem igaz. Alapveto tevedes, hogy minden fizikai testhez kotheto erzes, izles, stb az egohoz kotheto. Lehet, de nem feltetlenul. A masodik fele igaz, valoban le lehet mondani, minden egy dontes. A kerdes csupan az, hogy mik a valasztas kovetkezmenyei. Szerinted nehezebb karmat visznek a husevok, en meg mar tobbszor megmutattam a te peldadon keresztul, hogy te a hozzaallasoddal milyen nehez karmat csinalsz magadnak. Mindegyik egy valasztas, es nem lehet egyertelmuen egyikrol se kijelenteni, hogy rosszabb kovetkezmenyekkel jar, mint a masik. Foleg, hogy olyan, hogy rossz karma, nincsen.

Ha igazán akarod és empatikus vagy, és átérzed az állatok szenvedéseit, kiszolgáltatottságaikat, s ezt tudati szinten is megéled, az egész szervezetedet képes leszel átprogramozni, és egy idő után átáll a szervezeted a növényi tápanyagra, a közérzeted jobb lesz, kikerülnek belőle a hús általi méreganyagok, később pedig húsundorod is lesz.

Megint minositesz, hiszen implicite azt sugallod, hogy bennem nincs empatia, csak egy gyilkos vagyok. Mindezt ugy, hogy se rolam, se a tudati szintemrol semmit nem tudsz, csak kivetitesz. Miert ne erezhetnem at az allatok szenvedeseit es miert ne tekinthetnem pl az allat levagasat egy szakralis cselekedetnek es koszonhetnem meg az isteneknek? Ez csak egy pelda arra, hogy a vilag nem fekete-feher.

Tehát nincs semmiféle eleve-elrendelés, hogy ilyen test-típus meg olyan test-típus, a dolgok ennél jóval mélyebben gyökereznek, és természetesen alakíthatóak, megváltoztathatóak, ahogyan a karma is.

Soha nem irtam eleve-elrendelesrol, foleg hogy butasagnak tartom. A testtipusok leteznek, de nem az eleve-elrendeles miatt, hanem a szabad valasztas miatt. 

Minden lélekben dől el, a vegetáriánusság, az ahinsa is, és a tested igazodni fog a tudatállapotodhoz, mert az van kívül, ami belül, és az van belül, ami kívül.

Ebbol is sut a felsobbrendusegi erzes. Sok spiritualis irast olvastal, osszeraktal vmi kepet es azt szorod szett frutti helyett. En a helyedben az ures szavak helyett az elmenyekre koncentralnek. Mint irtam korabban, reszben magamra ismertem benned, bar ekkora bohoc talan meg en se voltam (legalabbis remelem:))

Ez a legnagyobb ellentmondás, elvégre annyira jól tartják az állatot, annyira szeretik, hogy végül a gyomrukban köt ki. Pusztán azért tartják jól, hogy még jobb ízű legyen, azonban ennek köze nincs a szeretethez. Ha igazán szeretnék, nem ölnék meg, és nem ennék meg.

Ellentmondas csak a te fejedben van a dogmaidhoz valo ragaszkodas miatt. A szeretetrol meg ugy tunik szinten keveset tudsz, mert csak a ragaszkodasrol tudsz beszelni, semmi masrol. Meg egyebkent is vicces ugy a szeretetrol papolni, hogy folyamatosan itelkezel es minositesz, es masok fole helyezed magad.

Az ahinsanak egyebkent mi a valasza az alabb belinkelt irasban leirt kiserletre? Komolyan erdekelne...

Előzmény: Nyugalmas (650)