tp329
2011.10.05
|
|
0 0
766
|
Sarkítottam kicsit, gondolat ébresztőnek szántam. Persze , hogy hasznosítja a kis fa gyökere az alá rakott trágyát is (legtöbbször én is így ültetek, lustaság), de a keverést tartom igazán jónak, illetve a gyökérzóna trágyázást. Egyébként a gödör mérete is ilyen kérdés. Én mostanság csak akkorát ások, amibe a gyökérzet kényelmesen elfér. Minek nagyobbat? A kert művelt tápanyaggal feltöltött, nem szikla. A gyökér arra lett kitalálva, hogy utat törjön magának, gondolj egy magoncra. Arányait nézve mekkorát tud nőni egy évben!? Csak arra akartam kilyukadni, hogy nem kell a beidegződéseket, ős kinyilatoztatásokat szó szerint követni, gondolkodni kell és a konkrét esethez alkalmazni mindent. Most mindenhol azt olvasom, hogy a csemetét olyan mélyre ültessem, ahogy a faiskolában volt, gondolom ismerős szöveg. Van egy régi könyvem, ahol azt írják, hogy pár centivel magasabbra kell ültetni, mert a trágyázás, talajmúvelés miatt a gyümölcsös talajszintje emelkedni fog és így kerül a csemete majd a jó magasságba. Érdekes nem? Butaság? Művelésmód kérdése! |
Előzmény: Törölt nick (765)
|
|