Rufella Creative Commons License 2011.10.01 0 0 2833

Kedves Aranyalma,

nem csak ez az 1 topik létezik az index.forumon. En az egész forumròl àltalàban irtam alàbbi véleményem (Polidili, Történelem, Alternativ elméletek, FILOSZ - ahovà leggyakrabban jàrogattam azelôtt). Ebben a franciàs topikban azokhoz képest nem is lenne semmi baj, ha a tagok nem sértôdnének meg rögtön a legkisebb ellenàllàsra is.

En nyiltan megmondtam mindig, hogy csak amiatt aggòdom, hogy az értelmiségi fiatalsàg tömegesen elhagyja Mo-t. (S akkor ki marad ?). Viszont ugyanakkor meg is értem, hogy a fiatalok olyan életszinvonalon vàgynak élni, mint bàrmely fejlett orszàgban a vilàgon, s ezért mindent megtesznek (sok éves képzés, nyelvtanulàs), s amikor azt làtjàk, hogy otthon ennek ellénére sem kapnak lehetôséget, akkor fogjàk magukat és elmennek...

Viszont a gyakorlat azt mutatja, hogy sokszor még a több diplomàsoknak sincs munkàjuk, ha hiànyzik a szerencse. Ezért nem kellene lenézni azokat sem, akiknek valamilyen okbòl kifolyòlag nem volt lehetôségük a tovàbbtanulàsra. Egy 10 millios orszàgban nem lehet 5 millio diplomàs sem, mégis mindenkinek (minden szinten) kellene, hogy megélhetési lehetôsége legyen: minden szakmai tudàssal rendelkezô emberre szükség kellene, hogy legyen egy normàlis tàrsadalomban. (Sôt még a takaritònôre is, aki ugyanannyi tiszteletet érdemel, mint egy mérnök, szvsz.)

Altalàban olyan véleményeket lehet tôlem olvasni, hogy nem nagyon szeretem a franciàk mentalitàsàt. Egy dologban azonban példàt vehetnénk ròluk: abban, hogy minden fajta embernek megadjàk a tiszteletet. Nàluk a "clochard" is "monsieur"-nek van szòlitva. Nem tapasztaltam azt a lenézô stilust nàluk, mint a magyaroknàl. Szerintem a magyar ember legnagyobb hibàja ez az àllando egymàshoz hasonlitàs (kinek mije van, mekkora a hàza, a kocsija, hovà megy nyaralni, mennyi a pénze, hàny diplomàja van...stb. - s aszerint van tisztelve, nem a belsô, emberi értékei alapjàn).

Előzmény: aranyalma12 (2830)