M63FUN Creative Commons License 2011.09.29 0 0 2174

nem, nem sikerült. nem vagyok sem tévedhetetlen, sem gőgös.

egyébként pont az egyik gyártó ajánlja nagy elánnal használt emeleti lakásokba is termékét hogy így meg úgy. csak a marketing baromság melett van másik adat, ahol mínősített passzívházban mondja a tulaj hogy télen 14 fokos bejövő levegőből csinál kb 17.5-18 fokosat a légkezelő. és arra fűt rá kaloriferrel. namost ez passzív házban jó dolog, de egy sima használt lakásban ha -15 fokos a kinti levegő, akkor mit ér? sejtem. kb megnyugodok mennyire jól járok, közben meg a villanyszámlára rámegy a gatyám...... vagy gázzal nyomom és a hatásfok lesz egy vicc. esetleg befújom a 12-14 fokos levegőt? (ha egyáltalán annyira fel tudja melegíteni a légkezelő) vagyis nem éri meg, de jól hangzik. persze mint forgalmazó ezt nem ismerhetem be. vagy lehet hogy az eredeti film mondjuk francia. ott olcsó az áram, szinte mindenki azzal fűt. akkor ugye tök mind1 hogy hol fűtök árammal. ők meg csak lefordították.

ezért hiszek a számítás helyett a mérésnek. nem egy dolgot számoltak már el......... (persze a számítás alapnak természetesen szükséges !)

Előzmény: _Zsolesz_ (2169)