gondolom, ha már ennyire sokat tettél, akkor a mosókonyha szellőztetve van, és nem jön fel a pára. viszont ha így is ennyire magas a rpt akkor valahonnan vizet kell kapnia a szerkezetnek. ez lehet egy vizszigetelési hiba, eseleg egy víz, fűtés netán lefolyócső.
amit én megpróbálnék a hypózás mellett, hogy amikor már kellően hűvös van, vagyis fűtési szezon van, próbálnék falhőmérsékletet mérni. és mivel ti építettétek a házat, tudjátok hol vannak csövek, hogy készült a vízszigetelés. a másik amit én fontosnak tartanék, hogy valóban hiteles műszerrel le kéne mérni a páratartalmat. mert ha 70% körüli, akkor lehet egyszerű gond, de 80-90% ot tényleg csak folyamatos vízutánpótlásból lehet elérni. oda már nem nagyon elég egy főzés. a hitelest pedig úgy értem, ami próbálva van hogy jól mér, ha mechanikus akkor pedig bekalibrálnám, és úgy mérnék. tényleg, hőszigetelés van a házon, és ha igen akkor mennyi?
(vicces, de hidd el nem anyagi helyzet, vagy egyéb felmérés miatt kérdem :-))) hja a faablakokban már bele van marva gondolom a gumi szigetelés (onnét kezdve pedig lehetne akár műanyag is, nincs szellőzési szempontból különbség)